Vastgoed Turkije Appartement Villa te koop in Turkije +32(0)475-45 64 40 info@turkimmo.be

Alanya

Alanya was ooit een klein vissersdorpje maar is uitgegroeid tot één van de meest populaire badplaatsen aan de Turkse Rivièra.  Het is een toeristische badplaats dat bekend staat om zijn schitterende zandstranden.  De haven van Alanya is het centrum voor de lokale visserij en boottochten. Aan de haven bevinden zich veel restaurants en cafés en het is er 's avonds altijd gezellig druk.  Eén van de balangrijkste trekpleisters van Alanya is de gigantische burcht uit de 13e eeuw. Vanuit deze versterkte bucht heeft men een prachtig uitzicht over de haven en het uitgestrekte gebied rond Alanya.

Een vakantie naar Alanya heeft veel meer te bieden dan alleen maar zonnebaden aan het strand.  Als u houdt van wandelen, dan zijn er tal van wandelroutes langs de kust alsook wat hogerop in de groene frisse natuur. U kunt ook een excursie maken naar de Damlatas grotten waar u stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen.

Het alom bekende Cleopatra strand van Alanya bestaat uit fijn zand en is een ideale locatie om te zwemmen.  

De stad Alanya is omringd door het Taurusgebergte waardoor er weinig wind is en de temperatuur zelfs in de winter aangenaam is.  In de winter zorgt het gebergte voor bescherming tegen de koude wind vanuit het binnenland en in de zomer vor een heerlijk, windstil klimaat.