Vastgoed Turkije Appartement Villa te koop in Turkije +32(0)475-45 64 40 info@turkimmo.be

Belek

Belek is een dorp met eigen gemeenten is het district Serik van Antalya

Belek is een van de belangrijkste toeristische centra van Turkije en heeft meer dan dertig vier sterren en vijf-sterren hotels en vele andere huisvestingen, diensten en entertainment faciliteiten.

Belek is een Golfpark in ontwikkeling. Bij de planning van de golf velden hebben de architecten rekening gehouden met de speciale wensen en verwachtingen van de Europese golfspelers. In Belek kunt u genieten van het zicht op de huidige golfvelden, het prachtige panorama en het landschap van de omgeving, terwijl die de golfers uitstekend kunnen golfen met plezier en concurrentie.

De Kursunlu waterval is een plek in Belek dşe de moeite waard is om te bezoeken. Er leven daar meer dan 100 vogelsoorten door dit wonder der natuur. De verborgen grot aan de achterkant van de waterval is een populaire bezoekersplek. In de buurt van Belek is er de Hellenistische stad Perge, die wordt opgevolgd door Efeze en het grote amfitheater van Aspendos, waar de dag van vandaag meer dan 15.000 toeschouwers kunnen zitten.

Belek is een modern en speciaal aangelegd strand- en golfresort op slechts 20 minuten van het vliegveld en op kleine afstand van alle toeristische bezienswaardigheden. De wens van Turkije om tot de EU toe te treden, zorgt ervoor dat Belek zorgvuldig zal worden ontwikkeld om de stranden te beschermen en fantastische golfbanen te plaatsen in de mooie groene denne- en Euculyptus-bossen.

Het gebied staat vol met indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Het antieke amfitheater Aspendos is meer dan 2000 jaar oud en nog steeds worden er vandaag de dag klassieke, openlucht- ballet- en operafestivals gehouden. De Romeinse ruïnes in Perge zijn een van de best bewaarde archeologische plekken in Turkije. Ook Side is een van de bekendste klassieke locaties in Turkije.

De moderne aangelegde badplaats is reeds goed gewaardeerd als een favoriete bestemming van Turkije, met massatoerisme naar meer dan 50 indrukwekkende 5 sterren hotels, kuuroorden en tal van wereldklasse golfbanen. In het centrum van de stad staat de indrukwekkende moskee naast beelden en een waterval en men kan uitgebreid winkelen op de met bomen omzoomde boulevards. Een klein stukje rijden van het resort bevinden zich spectaculaire watervallen en de rivier restaurants geven een aangename koelte om je in hete zomers in de schaduw terug te trekken. Dit heeft reeds geprofiteerd van substantiële investeringen door het Turkse Ministerie van Toerisme. Turkije is aankomend rivaal voor de Algarve wat betreft het jaarlijkse aantal golfende toeristen.