Vastgoed Turkije Appartement Villa te koop in Turkije +32(0)475-45 64 40 info@turkimmo.be

Antalya

Bij Antalya wordt meestal meteen gedacht aan zon, zee en strand. Dit is zeker een belangrijke trektpleister van de stad, maar Antalya kent ook een indrukwekkend verleden. De stad ligt aan de rand van het Taurusgebergte. Hierdoor heeft het een rotskust, maar iets buiten de stad liggen prachtige stranden, waar ook de meeste hotels en resorts te vinden zijn. Het strand van Lara, een lang zandstrand, vindt u ten oosten van Antalya. Ten westen van de stad ligt het Konyalti Strand, een kiezelstrand.

Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de grootste stad aan de Turkse Riviera. Deze stad is dan ook zeker een bezoekje waard. Antalya is een grote stad maar heeft haar Turkse karakter weten te behouden. De stad heeft brede boulevards die omringt worden door prachtige palmbomen. Ook de cypres boom komt veel voor in de omgeving en in de parken van de stad zelf. De boom is dan ook een van de oorspronkelijke flora in het gebied.

In vroeger tijden woonden er veel Grieken en ook Armeniërs in Antalya. Overblijfselen van die tijd zijn nog steeds te vinden in de stad. Zo zijn er kerken en kloosters die tegenwoordig met name gebruikt worden door de overheid. Het oude havengebied bestaat uit vele charmante steegjes waar u uren kunt wandelen. Verder zijn er nog oude Osmaanse huizen te vinden, hoewel door de komst van moderne gebouwen steeds minder.

Het symbool van Antalya is de klokkentoren, een belangrijke bezienswaardigheid. De toren maakt deel uit van een moskee die in de 13de eeuw gebouwd was. De kalkstenen minaret het, de Yivili Minare, bevindt zich bij een plein dat als het centrum van de stad dient. Hier liggen tevens een aantal gebouwen die tot het museum behoren.

Het Archeologisch Museum, een van de meest indrukwekkende musea van Turkije, laat zien welke volken in het gebied hebben geleefd. Er worden objecten getoond die van de Prehistorie tot aan de Ottomaanse tijd afstammen en er is een heuse kinderafdeling. Het is een aardevolle bron als u meer wilt weten over de geschiedenis van Antalya en Turkije.

In het oosten van de stad ligt een stadsmuur die ooit deel uit maakte van de Romeinse verdedingswerken. In de tweede eeuw werd deze voorzien van triomfbogen. Vroeger was de poort met wit marmer bekleed, waar tegenwoordig weinig meer van te zien is. Veel mensen denken dat dit het symbool van Antalya is, maar dat is de Yivli minaret.

De ruïnes van Aspendos liggen in de buurt van Antalya. Hier vindt u een groot Romeins theater, in uitstekende staat. Vroeger bood het plaats aan 15.000 mensen en vandaag de dag wordt het nog steeds voor evenementen gebruikt. Het Altin Portakel, een groot kunst- en filmfestival, vindt hier ieder najaar plaats. Ook de historische stad Perge ligt dichtbij Antalya.