Vastgoed Turkije Appartement Villa te koop in Turkije +32(0)475-45 64 40 info@turkimmo.be

Aankoopprocedure

Aankoopprocedure in Turkije – TAPU – Eigendomsbewijs

Tapu – Eigendomsbewijs

In Turkije heet het eigendomsbewijs “TAPU“.  Het is een officieel en wettelijk document om de eigendomsrechten van een vastgoed te bewijzen. Daarop wordt de eigenaar(s), de locatie, type vastgoed, kadastrale gegevens en prijs vermeld.

Al onze aanbiedingen zijn eigendom in Turkije.  Zodra u een eigendom in Turkije bezit, heeft u het volledige eigendomsrecht.

De aankoopprocedure in Turkije is vrij eenvoudig en veilig.

Zodra u uw vastgoed in Turkije heeft gekozen, wordt een verkoopcontract opgemaakt tussen verkoper en koper.  In deze overeenkomst worden gegevens van de eigendom vermeld en eveneens het betalingsplan. Bij deze eerste stap zal er ook een voorschot of 1e aanbetaling gevraagd worden met een minimum van 1000 €. Na betaling en ondertekening kan men overgaan tot het aanvragen van de overdracht van de eigendom.

Om met de overdracht van de eigendomsakte te beginnen, hebben wij van de koper(s) 2 pasfoto’s nodig en vragen wij ook onmiddellijk een Turks registratienummer aan. Wanneer de aanvraag is ingediend bij het lokale registratiekantoor voor de eigendomsakte, duurt het maximaal 1 week om het proces te voltooien. U wordt samen met de verkoper naar het registratiekantoor voor de eigendomsakte uitgenodigd om het proces te voltooien en uw eigendomsakte (TAPU) te ontvangen. De koopsom moet wel volledig betaald zijn voor dat de overdracht kan plaatsvinden. De registratiekosten dienen eveneens vooraf betaald te worden.

Als u niet naar Turkije kunt komen om de overdracht van uw eigendomsakte te voltooien, kunt u aan ons een ​​notariële volmacht geven om namens u op te treden en de procedure namens u te voltooien en de Tapu in ontvangst te nemen.

In Turkije kan de verkoop rechtstreeks afgehandeld worden met het registratiekantoor.

Wat zijn de kosten bij overdracht van de eigendomsakte of Tapu ?

4% van de aangegeven waarde van het vastgoed moet worden betaald aan het registratiekantoor, als overdrachtsbelasting.

U hoeft zich geen zorgen te maken over deze administratieve handelingen, wij handelen deze volledig voor u af.